Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Knezovića traži i policija u HrvatskojOlivera Knezovića, koji je u Širokom Brijegu ubio Vedrana Puljića, i koji je nakon priznanja zločina pobegao policajcima, traži i hrvatska policija.

Prema rečima Marine Kraljević Gudelj, portparolke splitsko-dalmatinske policijske uprave, čija nadležnost graniči s područjem zapadne Hercegovine u kojoj se ubistvo desilo, policija je upoznata s bjekstvom i u slučaju nalaženja Knezovića preduzeće sve mere koje im nalaže zakon. Mediji prenose da je Knezović bivši vojnik hrvatskih paravojnih formacija u BiH.

Hrvatski mediji izvještavaju da su na svim graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini na području splitsko-dalmatinske policijske uprave pojačane kontrole svih ljudi koji prelaze granicu, a policijske patrole pojačano legitimišu građane.

Pred utakmicu fudbalskih klubova Široki Brijeg - Sarajevo u neredima je ubijen Puljić, a na desetine navijača je povređeno. Pričinjena je i velika materijalna šteta.

S obzirom na to da Knezović, kao Hrvat, ima i hrvatsko državljanstvo nije nemoguće da je pobegao u Hrvatsku koja ga, prema zakonu, ne može izručiti.

XS
SM
MD
LG