Dostupni linkovi

Tuzla: Najavljen protest "Pravda za Iliju Jurišića"Predstavnici Fondacije „Istina, Pravda, Pomirenje“ Tuzla za 19.oktobar u Tuzli najavljuju organiziranje velikog protestnog skupa pod nazivom „Pravda za Iliju Jurišića“.

To će po riječima Sinana Alića, predsjednika ove fondacije biti vrsta pritiska na institucije BiH da, napokon ozbiljno shvate problem Ilije Jurišića. Protestni skup će biti i pritisak na pravosudne institucije Srbije da prestanu s manipulacijama i što prije okončaju proceduru oko presude, kako bi advokati Ilije Jurišića mogli učiniti drugi korak i reagovati prema Vrhovnom sudu Srbije. Na protestnom skupu „Pravda za Iliju Jurišića“ u Tuzli, po riječima Alića očekuje se više od deset hiljada Tuzlaka.

U Fondaciji „Istina, Pravda, Pomirenje“, na protestima očekuju podršku i NVO i građana iz cijele BiH, da bi, po riječima Sinana Alića, na dostojanstven način odgovorili na sve dosadašnje manipulacije iz Beograda.

Ilija Jurišić je pred sudom u Beogradu kažnjen s 12,5 godina zatvora po optužnici za napad na kolonu JNA u Tuzli u maju 1991.
XS
SM
MD
LG