Dostupni linkovi

Kosor zatražila smjenu počasnog konzula BernasconijaPremijerka Jadranka Kosor zatražila je od ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića da smijeni hrvatskog počasnog konzula u Švicarskoj Walda Bernasconija protiv kojega je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak pod optužbom da je kršio načela medicinske profesije, doznaje se u nedjelju iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Premijerka Kosor zatražila je od ministra Jandrokovića smjenu počasnog konzula Bernasconija, izjavila je Hini u telefonskom razgovoru zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošću Martina Banić. MVPEI je, inače, prije dva dana objavio kako ih je Bernasconi izvijestio da je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak protiv njega i njegovih suradnika, te da se "istraga odnosi isključivo na navode o prijevari u pogledu protokola liječenja prehrambenih poremećaja i znanstvene potvrde učinkovitosti tog protokola prema kojem je on postupao kao liječnik", navodi Hina.

Ministarstvo je pritom naglasilo da će, ukoliko se optužbe za koje se Bernasconi tereti pokažu istinitim, poduzeti sve daljnje mjere, među kojima je i razrješenje s dužnosti počasnog konzula. Mediji navode da se Bernasconija, uz nadriliječništvo, tereti i za prijevaru i silovanje pacijentica koje je liječio.
XS
SM
MD
LG