Dostupni linkovi

Špirić na godišnjim sastancima Svjetske banke i MMF-a


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić učestvovaće na godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji počinju danas u Istanbulu.

Špirić, koji je i guverner za Svjetsku banku BiH, tokom boravka u Turskoj imaće niz sastanaka sa visokim zvaničnicima međunarodnih finansijskih institucija i investitorima.

Za vrijeme godišnjeg zasjedanja MMF-a planirano je održavanje šesnaest sesija u toku kojih će se razmatrati pet ključnih tema vezanih za svjetsku ekonomsku krizu i njen uticaj na globalnu ekonomiju, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Glavne teme skupa su ekonomska kriza i politički odgovori na nju, finansijska kriza i siromašni, budućnost međunarodnog finansijskog sistema, uloga privatnog i javnog sektora poslije krize, i uticaj krize na strukturalne reforme u Evropi i centralnoj Aziji.

Osim guvernera i zamjenika guverenera MMF-a iz više od 20 zemalja, zasjedanju, koje će trajati do 7. oktobra, prisustvovaće i posmatrači iz međunarodnih organizacija, kao i predstavnici nevladinog sektora.
XS
SM
MD
LG