Dostupni linkovi

BiH aplicirala za akcioni plan člastva u NATOBosna i Hercegovina je danas u Briselu podnela zahtev za dobijanje Akcionog plana za prijem u NATO, kao deo strategije za ulazak u evro-atlantske integracije.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je podneo zahtev u Briselu generalnom sekretaru NATO-a Andersu Fogu Rasmusenu, koji je naglasio da su ključni uslovi za to da se ispune standardi NATO-a, uključujući "demokratiju i efikasnost vojnih snaga".

On je istakao da pozdravlja odluku BiH i izrazio zadovoljstvo zbog učešća njenog vojnog kontingenta u operaciji NATO-a u Avganistanu.

Rasmusen je, na zajedničkoj konferenciji za štampu s Komšićem, podvukao da BiH mora prevazići i unutrašnje razlike oko svoje budućnosti.

On je istakao da su ustavne reforme od ključne vazžnosti da bi demokratske ustanove u BiH ubuduće funkcionisale i da mogu sposobnost da sprovedu strukturalne reforme.

Komssich je izjavio da je optimista u pogledu prijema BiH u evro-atlatnske integracije, bez obzira na razlike u političkim stavovima unutar te zemlje.
XS
SM
MD
LG