Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sarajevo: Ratni veterani postigli sporazum s vladomPripadnici Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja postigli su sporazum sa predstavnicima vlasti Federacije BIH.

Nakon sastanka sa potpredsjednikom Federacije Mirsadom Kebom i dopremijerom Gavrilom Grahovcem, obećano im je da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni. Borci traže da njihove augustovske naknade ne budu umanjene za 10 posto i da se provodi Zakon o dobitnicima najviših ratnih priznanja, bez mogućnosti njegovog ukidanja.

Oni su tražili i smjenu federalnog ministra unutrašnjih poslova Muhidina Alića i ministra za boračka pitanja Zahida Crnkića, o čemu će Parlament FBIH odlučivati sutra na vanrednoj sjednici .

Nekoliko hiljada pripadnika boračkih organizacija iz svih kantona u Federaciji počelo je danas, u minut do podne, proteste pred zgradom federalne Vlade. Nakon što je počeo sastanak njihovih sa predstavnicima vlasti, protest je nastavljen ispred zgrade Parlamenta, gdje trenutno čekaju potpisivanje dogovora koji su postigli sa federalnim vlastima.


XS
SM
MD
LG