Dostupni linkovi

Napad na Tatona - teško ubistvoTužilaštvo u Beogradu je prekvalifikovao krivično djelo za koje se terete napadači na Brisa Tatona u teško ubistvo, potvrdila portparolka Okružnog suda Ivana Ramić.

U Okružnom sudu u Beogradu danas su saslušani roditelji francuskog državljanina Brisa Tatona, u okviru istrage koju taj sud vodi protiv osumnjičenih za ubistvo njihovog sina. Tatonove roditelji saslušao je istražni sudija Okružnog suda, u prisustvu tumača iz francuske ambasade u Beogradu.

Vidno potreseni, Tatonovi roditelji posle saslušanja, koje je trajalo oko sat vremena, nisu željeli da daju izjave za medije.Okružni sud u Beogradu naložio je da se obavi obdukcija tela Tatona, koji je preminuo juče od posljedica brutalnog napada huligana, 17. septembra u centru Beograda.

Taton je teško povrijeđen u kafeu na Obilićevom vencu, kada je grupa mladića nasrnula na francuske navijače neposredno pred početak utakmice Partizan-Tuluz. Poslije napada uhapšeno je 11 osumnjičenih, od kojih su desetorica u pritvoru, dok se jedan brani sa slobode.

U 11 i 30 minuta u Beogrdu je u 11 i 30 na Trgu Prepublike organoizovano paljenje svijeća u znak sjećanja na ubijenog Tatona.

Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković upalila je ispred Ambasade Francuske sveću u pomen Brisu Tatonu uz poruku da država ne sme da dozvoli da se išta slično desi u Srbiji u budućnosti.
XS
SM
MD
LG