Dostupni linkovi

Ukinuta presuda za ratni zločin protiv Palančanina i PralicŽupanijski sud u Sisku ukinuo je dve presude za ratni zločin protiv Stanka Palančanina i Ranka Pralice, koji su 1993. godine osuđeni na po 20 godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, objavljuje danas na svojoj internet stranici Slobodna Dalmacija.

Palančanin i Pralica su pre 16 godina osuđeni u odsustvu na maksimalne kazne zatvora, jer su 1991. godine podređenima naredili da u zatvoru u Glini zlostavljaju, muče i do smrti pretuku više civila i zarobljenih hrvatskih vojnika.

Do obnove procesa dosslo je na zahtev Županijskog državnog tužilaštva od 6. februara ove godine, zbog novoutvrđenih okolnosti.

Pre početka glavne rasprave pred Većem za ratne zločine Županijskog suda u Sisku, kojim je predsedavala Melita Avedić, zamenik županijskog državnog tužioca Ivan Petrkač objavio je da državno tužilaštvo povlači optužnicu protiv Palančanina i Pralice.

Županijski državni tužilac Stipe Vrdoljak Slobodnoj Dalmaciji je izjavio kako su optužnice povuccene jer protiv dvojice osuđenih nema dokaza.
XS
SM
MD
LG