Dostupni linkovi

Radmanović s liderima političkih stranaka u RS



Predstavnici političkih stranaka iz Republike Srpske koje imaju poslanike u Parlamentu BiH složili su se danas da se o ulasku BiH u NATO savez treba izjasniti Narodna skupština RS, nakon čega nije isključeno i izjašnjavanje građana o ovom pitanju, rekao je član Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH.

Radmanović je istaknuo da su se svi na današnjem sastanku složili da ne mogu prihvatiti zahtjev da promjena Ustava BiH bude uvjet za članstvo u NATO savezu.

Odgovarajući na pitanje da li je na današnjem sastanku bilo riječi o odlukama visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka i eventualnom povlačenju srpskih članova iz organa uprave u ''Elektroprenosu“, Radmanović je rekao da to nije bila tema današnjeg sastanka, jer o tome, kako je rekao, svi manje više, imaju jasno definisan stav.

''Visoki predstavnik u BiH, prema mom ličnom mišljenju, ne može nametati zakone, nije to trebao raditi ranije, a pogotovo ne sada kada se govori o transformaciji kancelarije OHR-a. Visoki predstavnik koji upotrijebi bonska ovlaštenja na početku 21. vijeka samo komplicira situaciju u BiH“, rekao je Radmanović.
XS
SM
MD
LG