Dostupni linkovi

Dodik za relaksaciju političke situacije



Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je spreman da se nastave razgovore "prudske trojke", da treba „relaksirati“ političku situaciju, ali da prethodno visoki predstavnik Valentin Inzko treba da suspendira svoje odluke.

„Ne bježim od razgovora i možemo da se sastanemo kad god ko hoće i da razgovaramo o svim otvorenim pitanjima. Mislim da je apsolutno potrebno na neki način relaksirati političku situaciju. To podrazumijeva prije svega da visoki predstavnik mora da suspendira svoje prethodne odluke“, rekao je Dodik danas u Doboju, prenio je Radio RS-a, navodi Fena.

Ponovio je i da su svi predstavnici međunarodne zajednice upoznati o stavovima zvaničnika RS-a da će sva nametnuta rješenja od visokog predstavnika, koja se odnose na taj entitet, njegove organe, institucije ili pojedince, značiti i povlačenje predstavnika RS-a iz zajedničkih bh. organa, državnog parlamenta, te Vijeća ministara. „I tamo se neće vraćati. Ako žele da provjere našu ozbiljnost, neka je provjere“, ustvrdio je Dodik.
XS
SM
MD
LG