Dostupni linkovi

SDA: Propao sastanak Mujezinović - Dodik



Sastanak premijera Federacije BiH i RS Mustafe Mujezinovića i Milorada Dodika u Doboju je "propao jer je Dodik ovaj današnji susret namjeravo iskoristiti kako bi oslabio pritisak međunarodne zajednice i odgodio eventualne sankcije, a kasnije nastaviti sa opstrukcijama u rješavanju tekućih problema i antidejtonskim djelovanjem", saopštila je Stranka demokratske akcije (SDA), navodi Onasa.

"Pod krinkom tzv. zaštite etničkih i entitetskih interesa, Milorad Dodik ima samo dva cilja: da po svajku cijenu izbjegne krivičnu odgovornost i očuva zločinačke projekte Radovana Karadžića i Ratka Mladića! SDA ostaje pri svojim stavovima – odluke visokog predstavnika moraju se provoditi i ukoliko nema pune implementacije Dejtonskog sporazuma, onda nema ni entiteta Republika Srpska i Federacija BiH", kaže se u saopštenju. Premijeri Dodik i Mujezinović trebali su danas razgovarati o aktulenom stanju u RS i FBiH, te o poslednjim dešavanjima u BiH.

Visoki predstavnik Valentin Incko rekao je juče u Banjaluci da se nada da će doći do sastanka Dodik - Mujezinović, u vezi problema u "Elektroprenosu BiH", obzirom da su entiteti vlasnici ove komanije i da samo oni mogu da riješe probleme u njoj
XS
SM
MD
LG