Dostupni linkovi

Gašenje internet domena .yu planirano za sreduStari internet domen Srbije sa nastavkom .yu trebalo bi da bude ugašen u sredu, 30. septembra u ponoć, što znači da će tada sa svetske mreže biti izbrisano 4.000 sajtova koji još rade u tom domenu. Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) je zatražio od međunarodnog internet registra Ajkana (ICANN) da se život .yu domena produži za godinu ili dve.

Kako je agenciji Beta rečeno u RNIDS-u, odgovor još nije stigao, a odluka bi mogla da bude doneta na sledećem sastanku odbora direktora Ajkana 30. septembra.

"Veliki broj korisnika još nije spreman za nestanak .yu domena", kazala je Jelena Opačić iz Upravnog odbora RNIDS-a i dodala da se .yu domen i dalje mnogo koristi, između ostalog u elektronskoj pošti, a da su adrese sa nastavkom .yu prisutne i u bazama podataka i pretraživačima interneta.

U RNIDS-u ističu da nije izvesno da će rok biti produžen i da bi vlasnici sajtova u .yu domenu trebalo da pređu na domen .rs, ukoliko to već nisu učinili.
XS
SM
MD
LG