Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Natavka suđenja za ubojstvo Hodakove 6 listopada


Suđenje za ubojstvo odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, nakon današnjeg čitanja optužnice, nastavit ce se 6. listopada, na prvu godišnjicu njene likvidacije.

Iako je kao svjedoke na taj dan najprije pozvao majku i oca pokojne djevojke, predsjednik sudskog vijeca Ivan Turudic je nakon zakljucenja današnje rasprave promijenio datum njihova svjedocenja, pa ce se zagrebacki odvjetnik Zvonimir Hodak i njegova supruga Ljerka Mintas Hodak, HDZ-ova potpredsjednica Vlade s kraja 90-tih, na sudu pojaviti 26. listopada.

Uz neposredno svjedocenje supružnika Hodak, koje je zatražilo tužiteljstvo, sud je prihvatio i sve ostale dokazne prijedloge, medu kojima i brojna vještacenja o ubojstvu u središtu Zagreba, nakon kojega su smijenjeni ravnatelj policije te ministri pravosuda i unutarnjih poslova.

Odvjetnik optuženog Mladena Šlogara, koji se unatoc priznanju pred policijom i istražnim sucem danas nije želio ocitovati o krivnji, predložio je svjedocenje dvojice policajaca koji su u napuštenom sjeniku u Zaprešicu pronašli pištolj kojim je prema optužnici Šlogar dva puta pucao u Ivanu Hodak.

Iako se danas nije želio ocitovati o optužnici, porucivši da tijekom cijelog postupka ne želi iznositi obranu, Šlogar je na sudu upozoren da se takav njegov stav shvaca kao negiranje krivnje.Šlogar je, inače, ranije ustvrdio da je zločin počinio iz osvete Ivaninom ocu jer mu navodno prije 14 godina nije pomogao naći posao.

Njegov odvjetnik Antonio Zujic kazao je da nije rijec o nikakvom preokretu u slucaju, ali i da ne zna zašto se Šlogar nije želio ocitovati o krivnji."To je bila njegova volja, a zakon kaže da se, ako se ne ocituje o krivnji, smatra da nije kriv", kazao je Zujic izlazeci iz zgrade zagrebackog Županijskog suda.

Novinarima nije želio otkriti na čemu ce temeljiti obranu u slučaju za koji su mediji, ali i roditelji ubijene više puta isticali da se ne poklapa s policijsku verzijom zločina koji navodno ima "potpis profesionalca".
XS
SM
MD
LG