Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Skopje: Prvi rezultati istrage o potonuću brodaPrvi rezultati istrage o uzrocima potonuća broda "Ilindena" u Ohridskom jezeru, kad se 5. septembra utopilo 15 bugarskih turista, pokazuju kako nema nikakvih oštećenja ili drugih indicija koji bi upućivali na to da je riječ o kakvu nasilnu činu, kako se sumnjalo u dijelu bugarske javnosti, objavili su danas makedonski mediji.

Istraga je prekinuta na nekoliko dana, a nastavit će se analizom materijala glavnih dijelova broda i ispitivanjem očevidaca.

Prvi rezultati istrage, koju su obavili hrvatski i slovenski stručnjaci pošto je brod u subotu izvučen na površinu, pokazuju kako brod nigdje nije oštećen, pa nema ni indicija o nasilnu činu, izjavio je direktor ureda javne sigurnosti makedonskog MUP-a Ljubčo Todorovski, javlja makedonski radio.

Todorovski je izvijestio da se istraga prekida na nekoliko dana, a nastavit će se ispitivanjem motora i sustava upravljanja, koji se smatraju glavnim uzročnicima nesreće jer je brod star 70 godina. Bit će ispitani i svi svjedoci i spasioci unesrećenih bugarskih turista, čije bi izjave mogle biti korisne za istragu.
XS
SM
MD
LG