Dostupni linkovi

Policija privela organizatora skupa Pokreta 1389.



Beogradska policija privela je u subotu organizatora skupa "Srpskog narodnog pokreta 1389." na Trgu Republike u Beogradu Radojka Ljubičića zbog toga što je i pored policijske zabrane pokušao da održi taj skup, saopštila je policija.

Skup je prekinut, a Ljubičić će uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka biti predat dežurnom istražnom sudiji za prekršaje u Beogradu, piše u saopštenju policije. Beogradska policija nije dozvolila "Srpkskom narodnom pokretu 1389." da od 19. do 27. septembra sa početkom u 16.30 održava skupove na Trgu Republike.

Policija je navela i da "ubuduće" u centru Beograda iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno održavanje javnih skupova.

Udruženje "Srpski narodni pokret 1389." saopštilo je u subotu uveče da će u nedelju ujutru na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu održati skup povodom otkazivanja "Povorke ponosa". Miša Vacić, koji se predstavio kao portparol tog udruženja, rekao je agenciji Beta da će učesnici skupa "proslaviti otkazivanje parade srama", aludirajući na Povorku ponosa, koja je bila zakazana za nedelju u Beogradu.
XS
SM
MD
LG