Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Cerić: Bošnjaci nezadovoljni političkom situacijomPoglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić tvrdi da Bošnjaci nisu zadovljni trenutnom političkom pozicijom u BiH i da su svi, kako je rekao, zainteresovani da vide kako se može popraviti njihova pozicija, kao i za nacionalno artikulisanje interesa Bošnjaka i povratak ponosa.

"Posebno su zabrinuti jer vide da neki Bošnjaci pristaju da budu dresirani kao podanici, da nisu u stanju da se bore za pozicije, da odustaju od slobode, da im nedostaje snage u zastupanju interesa BiH. Da neki, valjda iz nesposobnosti, prave neodržive i poražavajuće kompromise", smatra Cerić.

On je pozvao sve intelektualce, privrednike i dobronamjerne ljude da ne ostavljaju dugove i nedovršene poslove djeci i da se mobilizuju.

"Posebno apelujem na bošnjačku dijasporu da lobira u Briselu i Vašingtonu za BiH... Treba prestati sa jalovom političkom retorikom i pristupiti jednom konkretnom programu i planu koji će nas sve učiniti srećnijim, jer ćemo živjeti od plodova svoga rada, a ne čekati milostinju", rekao je Cerić za "Dnevni avaz".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG