Dostupni linkovi

Williams kažnjena s deset i pol tisuća dolara



Američka tenisačica Serena Williams kažnjena je novčanom kaznom u visini od 10.500 dolara (7.200 eura) zbog ponašanja u polufinalu US Opena u subotu kojeg je igrala protiv Belgijanke Kim Clijsters, a otvorena je i istraga nakon koje bi mogle uslijediti mnogo teže sankcije, izjavili su organizatori turnira.

Amerikanka je kažnjena maksimalnom novčanom kaznom zbog "anti-sportskog ponašanja" u meču Grand slam turnira, a kažnjena je s još 500 dolara kazne jer je razbila reket na terenu.

Odbor Grand slama, tijelo Međunarodnog teniskog saveza (ITF), odlučio je također pokrenuti istragu da utvrdi je li Amerikanka svojim ponašanjem počinila mnogo teži prijestup što bi moglo dovesti do strožih sankcija. "Ta je istraga u tijeku", kaže se u priopćenju ITF-a.

U subotu u polufinalu mlađa sestra Williams je izgubila živce nakon što joj je linijski sudac dosudio prijestup u drugom servisu čime je belgijska tenisačica dobila meč loptu.

Zbog svog ponašanja prema linijskom sucu dobila je drugu opomenu (prva je bila zbog lomljenja reketa), zbog čega je kažnjena gubitkom boda pa tako i meča.
Kako pišu američki mediji Serena Williams je zaprijetila linijskom sucu: "Da mogu, uzela bih ovu lopticu, ugurala bih ti je u grlo i ubila bih te".
XS
SM
MD
LG