Dostupni linkovi

Kosovska policija vratila grupu SrbijancaKosovska policija vratila je u četvrtak navečer skupinu od 80-ak Srba koji su iz Srbije putovali u srpsku enklavu Veliku Hoču na Kosovu jer nisu poštovali proceduru ulaska na Kosovo, objavila je u petak kosovska policija.

Kako je priopćeno, policija je vratila konvoj Srba, koji su u Velikoj Hoči kod Orahovca na jugu Kosova trebali nazočili otkrivanju spomenika otetim i stradalim Srbima na Kosovu između 1998. i 2000., jer se nisu ni prijavili niti su dobili odobrenje kosovskih vlasti za organiziran dolazak na Kosovo.

Regionalni glasnogovornik policije Besim Hoti kazao je da je policija postupila po odluci kosovske vlade, odnosno ministarstva unutarnjih poslova.

"Policija je samo provela vladinu odluku, odnosno kosovskog MUP-a, kojom se zbog nepoštivanja procedure u vezi s posjetom Kosovu zabranjuje ulazak te skupine Srba na Kosovo", rekao je Hoti.

Po srbijanskim izvorima, autobus, kombi i nekoliko automobila sa Srbima zaustavila je oko 20 sati kosovska policija na ulazu u Srbicu, na sjeveru Kosova, te ih nakon tri sata premetačine i legitimiranja vratila s objašnjenjem da ne mogu nastaviti put k Velikoj Hoči.
XS
SM
MD
LG