Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mostar: I dalje bez gradonačelnikaPrva sjednica nakon ljetnih odmora Gradskog vijeća (GV) Mostara, prekinuta je nakon dvije pauze bez ikakvih rezultata, jer se vijećnici nisu izjašnjavali o izboru gradonačelnika, prenosi ONASA.

Iako je na dnevnom redu bila samo jedna tačka dnevnog reda - izbor gradonačelnika, gradski vijećnici se nisu izjašnjavali o imenovanju gradonačelnika.
Predsjednik GV Mostara Danijel Vidović je nakon sjednice rekao kako je očito da se na lokalnoj razini ne može postići dogovor o izboru gradonačelnika.
''Nema političkog dogovora među strankama o tome ko bi mogao biti sljedeći gradonačelnik Mostara, te se šesnaestom pokušaju njegovog izbora nije ni prilazilo. Nakon izbora 2004. godine u Mostaru je dogovor oko izbora gradonačelnika postignut na najvišem stranačkom nivou i očito je da tako mora biti i ovaj put. Potpuna odgovornost je sada prebačena na predsjednike stranaka čiji zastupnici participiraju u radu vijeća, te na Ured visokog predstavnika (OHR)“, istakao je predsjednik GV Mostara Danijel Vidović.

Za vrijeme trajanja sjednice mostarski vatrogasci su održali još jedan protest zbog neizbora gradonačelnika i neusvajanja budžeta, te sa upaljenim sirenama podsjetili vijećnike na probleme budžetskih korisnika.
XS
SM
MD
LG