Dostupni linkovi

Hrvatska i Nizozemska jačaju suradnju u području pravosuđa




Hrvatski i nizozemski ministri pravosuđa Ivan Šimonović i Ernst Hirsch Ballin potpisali su u ponedjeljak pismo namjere o jačanju kapaciteta hrvatskog ministarstva radi učinkovitije provedbe pravosudnih reforma te su razmijenili mišljenje o napretku Hrvatske na tom području u zadnjih godinu dana.
"Reforma pravosuđa u interesu je hrvatskog naroda...

Važno je da se pojedinac može osloniti na pouzdane suce, tužitelje, odvjetnike, policiju, tj. sve one koji sudjeluju u područjima koja obuhvaćaju slobodu, sigurnost i pravdu", rekao je Ballin i izrazio veliko zadovoljstvo "vizijom i učinkovitošću" kojom Šimonović vodi ministarstvo.

Ministar Šimonović je objasnio da je novopotpisan sporazum "okvir više sadržaja", obuhvatniji od svih dosadašnjih sporazuma o suradnji koji će Hrvatskoj pomoći u prilagodbi organizacijske strukture u odnosu na EU te omogućiti ulaganje u stručno obrazovanje.

U okviru tog zajedničkog projekta Nizozemska bi Hrvatskoj ustupila pravosudne stručnjake koji bi pomogli da Hrvatska u konačnici uspješno funkcionira u okviru pravosudnog sustava EU-a. Hrvatsko-nizozemska pravosudna suradnja počela je 2006.
XS
SM
MD
LG