Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mesić sa Armenskim predsjednikom na Brionima
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je danas na Brijunima armenskog predsjednika Serža Azatija Sargsjana koji boravi u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj. Nakon razgovora službenih izaslanstava u Bijeloj vili predsjednik Mesić je pred novinarima izrazio zadovoljstvo što se u kratku vremenu nakon njegova posjeta Armeniji ponovno sastao s predsjednikom Sargsjanom, što svjedoči o želji obiju zemalja da otvore novu stranicu u međusobnim odnosima.

"Potvrdili smo spremnost i spoznaju da možemo surađivati na obostranu korist jer je takva suradnja u uvjetima svjetske gospodarske krize vrlo poželjna. Upravo suradnjom može olakšati teret recesije koju svi osjećamo", kazao je predsjednik Mesić.

Dodao je kako je u razgovoru s armenskim kolegom razmijenio mišljenja i o regionalnim pitanjima jer, kako je rekao, "u objema regijama postoje neriješeni problemi koji akutno ili potencijalno opterećuju odnose među pojedinim državama".

"Nerješivih problema nema, no mi ih možemo učiniti nerješivima ako nemamo mudrosti i snage da formiramo političku volju za rješavanje, ako bježimo od suočavanja s prošlošću, ma kakva ona bila, i ako se bojimo prihvatiti kompromise", poručio je Mesić, dodavši kako su u suprotnom sve teškoće rješive.

Armenski predsjednik Sargsjan kazao je kako Armenija daje veliku važnost učvršćenju i razvoju odnosa s Hrvatskom, ali i s drugim zemljama u regiji i to u svim područjima - političkom, gospodarskom i kulturnom.
XS
SM
MD
LG