Dostupni linkovi

Inspekcija rada proverava mere bezbednosti u Prvom partizanu



Direktor Republičke inskepcije rada Radovan Ristanović naredio je proveru sistema mera zaštite na radu i bezbednosti rada u fabrici "Prvi partizan" u Užicu, kao i analizu ugovora angažovanih radnika.

"Veoma je važno da je utvrdi kako je funcionisao sistem zaštite i bezbednosti na radu da se tragedije kao što je ova u Prvom partizanu ne bi nikada ponovile", kazao je agenciji Beta Ristanović koji je posetio fabriku u kojoj je u četvrtak stradalo sedam, a povređeno 14 radnika u eksploziji municije.

Ristanović je potvrdio da istragu o uzrocima nesreće vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije. Prema njegovim rečima, važno je utvrditi po kojim su osnovama angažovani radnici. Prema navodima medija, većina stradalih je bila agažovana preko Studentske zadruge. U toku je saslušanje petoro radnika "Prvog partizana" pritvorenih zbog ugrožavanja opšte sigurnosti i izazivanja opšte opasnosti u toj fabrici osumnjičenih su da se nisu pridržavali mera zaštite na radu i da nisu poštovali uputstva o manipulisanju barutom.
XS
SM
MD
LG