Dostupni linkovi

U utorak pred Specijalnim sudom presuda četvorici vehabija
Pred Specijalnim sudom će u utorak biti izrečena presuda četvorici vehabija, optuženim za pripremu terorističkih akcija i udruživanje radi protivustavne delatnosti. Optuženi su Adis Murić (21), Nedžad Bulić (31) i Enes Mujanović (19), svi iz Novog Pazara, i Bajram Aslanij (28), iz Kosovske Mitrovice.

Bulić i Aslani su u bekstvu i njima se sudilo u odsustvu. Prema navodima optužnice, grupa se obučavala za upravljanje avionima, i uspostavljala veze sa istomišljenicima u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji, Gruziji i Siriji. Grupa je optužena za udruživanje od maja do septembra 2007. godine radi sticanja verske i političke moći, i da je planirala podmetanje eksploziva na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru i nasilje nad građanima Srbije sa ciljem izazivanja straha.

U optužnici se navodi da je grupa posedovala propagandni materijal, literaturu, filmove i fotografije u kojima se veličaju terorističke akcije u svetu. Sedište grupe bilo je u Novom Pazaru, u zakupljenim prostorijama, kao i u jednoj kući u Kosovskoj Mitrovici.
XS
SM
MD
LG