Dostupni linkovi

Stabilizirane cijene nafte



Cijene nafte na svjetskim su se tržištima u petak zadržale iznad razine od 68 dolara za barel uoči objave podataka o zaposlenosti u Sjedinjenim Državama koji će ulagačima dati precizniji uvid u zdravlje vodećega svjetskog gospodarstva.

Na američkom tržištu barel sirove nafte poskupio je 40 centi na 68,36 dolara, dok je na tržištu u Londonu bio u plusu 28 centa i njime se trgovalo po 67,40 dolara.

"Ne nazire se jasan pravac trgovanja uoči objave američkih podataka o zaposlenosti", kazao je Tony Nunan iz kompanije Mitsubishi u Tokiju.

"Velika je stvar što je mnogo gospodarskih pokazatelja pokazalo poboljšanje, osim brojki o zaposlenosti, a visoke brojne o nezaposlenosti loše su za ukupnu potražnju za naftom".

Američko ministarstvo rada objavit će tokom dana izvještaj o zaposlenosti u augustu. Ekonomisti koje je anketirao Reuters prognoziraju da je prošlog mjeseca izgubljeno 225.000 radnih mjesta, što bi bilo najmanje u godinu dana.

Ostala tržišta također su se oprezno kretala u relativno uskom rasponu uoči objave podataka o zaposlenosti. Tržišta dionica uglavnom su skočila dok je dolar oslabio naprema jenu, prenio je Business.hr.

OPEC je odvojeno izvijestio da je referentna cijena barela košarice nafte tog kartela u četvrtak iznosila 66,65, neznatno više nego dan ranije
XS
SM
MD
LG