Dostupni linkovi

Indijski političar poginuo u helikopterskom udesuIndijski političar Radžasehara Redi i još četvorica ljudi poginuli su u udesu helikoptera na jugu Indije.

Ostaci letjelice, kojom je putovao glavni ministar indijske države, kao i tijela trojice putnika i dvojice pilota, pronađeni su jutros, dan nakon što je helikopter nestao, na jednom brežuljku u džungli, 70 kilometara istočno od Kurnula, javila je indijska agencija PTI.

Redi (60) je bio član Kongresne stranke, najveće indijske partije, a za glavnog ministra Andra Pradeša izabran je 2004. godine, dok je na opštim izborima ove godine osvojio drugi mandat.

Helikopter "bel", u kome su, pored Redija, bila dvojica njegovih saradnika i piloti, poletio je iz Hajderabada za selo Anupali.

Let je trebalo da traje dva sata, a helikopter se srušio otprilike na polovini puta, u šumskoj oblasti Nalamala, koja je uporište maoističkih pobunjenika, ali federalne vlasti su odbacile mogućnost da su maoisti oborili letjelicu.

U potrazi za helikopterom učestovovalo je 11 aviona i helikoptera i više od dvije hiljade pripadnika snaga bezbjednosti.
XS
SM
MD
LG