Dostupni linkovi

Kosovo lobira među članicama UN
Savjetnik predsjednika Kosova Džavit Bećiri kaže da će zvaničnici Kosova iskoristi godišnju sjednicu skupštine UN da među članicama lobiraju za priznavanje Kosova.

Bećiri je, prenose Beta elektronske medije u Prištini, izjavio da će predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu i ministar spoljnih poslova Skender Hiseni sjednicu Generalne skupštine UN iskoristiti za lobiranje među zemljama koje nisu priznale nezavisnost Kosova. Prema rečima Bećirija, predsednik Kosova će se na marginama generalne skupštine UN-a sastati sa predsednicima, premijerima i drugim visokim predstavnicima tih zemalja.

Najznačajniji cilj tih sastanaka će osim lobiranja za nezavisnost biti i produbljivanje saradnje sa zemljama koje su već priznale nezavisnost.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Kosova Aljbana Bećiri izjavila je da ta institucija već tri mjeseca priprema agendu susreta koje će najviši predsavnici Kosova imati u Njujorku. Prema njenim rečima, Priština je dobila potvrde za te susrete od predstavnika desetina zemalja članica UN-a.
XS
SM
MD
LG