Dostupni linkovi

Oproštaj od Kennedyja u Bostonu,pokop u subotu



Lijes s tijelom američkog senatora Edwarda Kennedyja bit će izložen u četvrtak i petak u Predsjedničkoj knjižnici i muzeju J. F. Kennedyja u Bostonu, gdje će mu u subotu u gradskoj crkvi biti održan posljednji ispraćaj a kasnije toga dana i pokop na Nacionalnom groblju Arlington, kraj Washingtona, saopćio je njegov senatski ured.

Obitelj Kennedy za četvrtak planira prijevoz lijesa motoriziranom kolonom s njihova posjeda na Cape Codu do knjižnice u Bostonu. Objekt će biti otvoren za građane, a Kennedyjevi planiraju privatnu komemoraciju u knjižnici za petak navečer, prema programu koji je objavio senatski ured.

U subotu ujutro misa zadušnica za preminulog senatora održat će se u katoličkoj bazilici Naše Gospe od vječne pomoći, u bostonskoj četvrti Mission Hill.

Kennedy je umro u utorak prije ponoći u svom domu u Hyannis Portu u dobi od 77 godina, nakon jednogodišnje borbe s tumorom na mozgu.

Pokop je zakazan za subotu poslijepodne na groblju Arlington. Glasnogovornik groblja Arlington Dave Foster izjavio je kako Ted Kennedy ispunjava uvjete da mu urna s pepelom počiva na Arlingtnu, jer je služio u američkoj vojsci i Kongresu.

Kennedy, koji je službovao u Senatu od 1962. godine, u osam šestgodišnjih mandata, bit će pokopan uz svoju ubijenu braću, bivšeg predsjednika Johna F. Kennedyja, ubijenog u atentatu 1963. i senatora Roberta F. Kennedyja, ubijenog u atentatu 1968., u jeku kampanje za demokratsku predsjedničku nominaciju.

Na Arlingtonu počivaju i drugi članovi klana Kennedy, uključujući bivšu prvu damu SAD-a Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis.
XS
SM
MD
LG