Dostupni linkovi

Smrt Jacksona proglašena ubistvom



Agencija Associated Press izvijestila je da je smrt Michaela Jacksona proglašena ubistvom, citirajući službene policijske izvore koji pak navode da je potvrda došla iz ureda losanđeleskog mrtvozornika.

Službeni sudski dokumenti objavljeni u ponedjeljak u Houstonu navode da je Michael Jackson preminuo uslijed smrtonosne doze vrlo snažnog anestetika propofol, te da je losanđeleski ured mrtvozornika došao do tog zaključka nakon provedene autopsije.

Istražitelji razmatraju Jaksonovu upotrebu lijekova koji se izdaju na recepte, kao i na umiješanost njegovog osobnog liječnika doktora Conrada Murraya, navodi AP.

Jackson je doživio srčani napad i umro 25. juna u 50. godini. Policija otada istražuje uzroke njegove smrti, s posebnim osvrtom na mogućnost da je ona nastupila uslijed pretjerane upotrebe lijekova.

"Vođa medicinskog istraživačkog tima u Los Angelesu dr. Lakshmanan Satyavagisvaran nagovijestio je da je pregledao preliminarne toksikološke analize i prema njegovoj procjeni uzrok Jacksonove smrti bila je smrtonosna doza propofola", navodi se u dokumentu vezanom za slučaj doktora Murraya, prenio je Reuters.

Dokument je izdan u distriktu Clerk u Houstonu, gdje Murray ima ured koji je policija 22. jula pretresla tražechi dokaze o Jacksonovoj smrti.
XS
SM
MD
LG