Dostupni linkovi

Blanka Vlašić stigla u Split
Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, koja je sa preskočenih 204 centimetra u četvrtak u Berlinu obranila titulu svjetske prvakinje u skoku u vis, danas se vratila u rodni Split, a pri dolasku u splitsku zračnu luku izjavila je kako osjeća da može srušiti i svjetski rekord Štefke Kostadinove koji iznosi 209 centimetara.

"Osjećam da mogu preskočiti 210 centimetara, ali nisam prorok i ne znam kad će se to dogoditi", kazala je Blanka Vlašić u splitskoj zračnoj luci gdje ju je dočekalo mnoštvo novinara i grupa navijača.
Blanka je rekla kako je nakon sinoćnjeg nadmetanja u finalu ženskog skoka u vis na SP-u u Berlinu umorna."Cijelu noć nisam ni pokušala zaspati, imala sam svoju malu proslavu - sama sam na balkonu aprtmana u hotelu uživala u miru i opuštanju", rekla je Blanka.

Ona je s ocem Joškom izvjestila novinare da zbog umora nije u mogućnosti prihvatiti ponudu Grada Splita da joj se u sklopu Dana Dioklecijana koji u u tijeku priredi večeras svečani doček na Rivi. "Ja znam da su ljudi uz mene, ne trebaju mi ceremonije.

Doći ću sutra na Rivu sama, ne treba mi pozornica", kazala je Blanka. Blankin trener Bojan Marinović je istaknuo kako je puno teže bilo obraniti titulu svjetske prvakinje sinoć u Berlinu, nego ju osvojiti prije dvije godine u Osaki.
XS
SM
MD
LG