Dostupni linkovi

Srbija: Više od 200 postupaka za oduzimanje imovineDržavni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen izjavio je danas da se u Srbiji trenutno vodi više od 200 postupaka za privremeno, odnosno konačno oduzimanje imovine stečene krivičnim dijelom.

Vrijednost ovih postupaka je preko 100 milijuna eura", istaknuo je Homen i ocijenio da bi, ako se istim tempom nastavi primjena zakona, do kraja godine moglo bi biti oko 200 milijuna eura imovine koja se preispituje.

"Neki od tih postupaka, kao što je slučaj privremene pljenidbe dijela kuće Milorada Ulemeka, ali postoje i drugi, daleko veće vrijednosti, zadali su ozbiljan udarac organiziranom kriminalu", kazao je Homen agenciji Beta i naveo da primjena Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dijela nadilazi sva očekivanja državnih organa.

On je kazao da zbog primjene zakona , kriminalci pokušavaju sakriti svoju imovinu, ali da prvi rezultati pokazuju da to nije lako, jer se zakon ne primenjuje samo na počinioca krivičnog dijela, nego i na njemu bliska i povezana lica.
XS
SM
MD
LG