Dostupni linkovi

Aktivisti za ljudska prava i evropska nagradaIzvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo (FHP) iz Beograda Nataša Kandić, ravnateljica organizacije Documenta iz Zagreba Vesna Teršelič i direktor Istraživačko-dokumentacijskog centra iz Sarajeva Mirsad Tokača proglašeni su ovogodišnjim dobitnicima europske nagrade Fondacije Heinza Schwarzkopfa.

Nataša Kandić, Vesna Teršelič i Mirsad Tokača nagrađeni "zbog svog neumornog rada za mir i razumijevanje u jugoistočnoj Europi".

Predsjednik žirija Tobias Buetow kazao je da dobitnici priznanja "na poseban način pridonose stabilnoj budućnosti regije", te da "njihov rad budi nadu da se može izvršiti suštinski proces suočavanja sa sjećanjima iz ratova na Balkanu". Nagrada će dobitnicima biti uručena u decembru 2009. godine na ceremoniji u Berlinu.

Fondacija Heinza Schwarzkopfa svoje je nagrade počela dodjeljivati 2003. godine i njima se odaje priznanje institucijama i pojedincima iz javnoga života koji na poseban način doprinose europskom sporazumu, europskim integracijama i miroljubivoj i odgovornoj ulozi Europe u svijetu.
XS
SM
MD
LG