Dostupni linkovi

Netanjahu: Izrael će nastojati da reši problem sa SAD


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je izjavio da će nastojati da reši neslaganja između Izraela i SAD tokom susreta sa visokim američkim zvaničnicima naredne nedelje, saopšteno je danas iz kabineta vlade, navodi Beta. Na nedeljnom sastanku kabineta, Netanjahu je povodom predstojećeg sastanka izjavio "da je prirodno da SAD i Izrael imaju određene nesuglasice, ali da nastoje da ih reše".

Netanjahu će se naredne nedelje sastati sa američkim izaslanikom za Bliski Istok Džordžom Mičelom, američkim sekretarom odbrane Robertom Gejtsom, američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejmsom Džounsom i specijalnim koordinatorom za Iran i Bliski Istok Denisom Rosom.

Američka administracija pokušava da ubedi Izrael da obustavi izgradnju naselja u istočnom delu Jerusalima. Izrael je ranije odbacio zahtev SAD da zaustavi izgradnju naselja, a izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da Izraelci "mogu da grade bilo gde u Jerusalimu", čime je dodatno zakomplikovan spor izraelske vlade sa SAD po ovom pitanju.
XS
SM
MD
LG