Dostupni linkovi

Slovenija zahtijeva od Hrvatske da povuče dokumente


Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor u četvrtak je izjavio da Slovenija neće deblokirati hrvatske pristupne pregovore s Europskom unijom dok Hrvatska ne povuče "prijeporne dokumente" kojima je tijekom pregovora s EU-om, po stajalištu slovenske vlade, "prejudicirala" granicu sa Slovenijom.

"Ako Hrvatska ne povuče prijeporne dokumente koje je predala Europskoj komisiji, Slovenija neće povući blokadu poglavlja", rekao je Pahor kratko na konferenciji za novinare nakon redovite vladine sjednice.

Pahor je time odgovorio na upit slovenskog novinara što misli o današnjoj "ponovnoj" izjavi predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera u kojoj je pozvao Sloveniju da deblokira pregovore između Europske unije i Hrvatske.

Sanader je na sjednici vlade pozvao Sloveniju da deblokira hrvatske pristupne pregovore s Europskom unijom, kako bi se mogli nastaviti razgovori o otvorenim pitanjima. Pritom je podsjetio da Slovenija razgovore uvjetuje prihvaćanjem svojih amandmana na Rehnov prijedlog koji nisu javno poznati.

"Mi predlažemo da trenutačno deblokiraju pregovore, pa možemo nastaviti razgovarati", poručio je Sanader na sjednici vlade u četvrtak.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG