Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U Sarajevu maksimalne mjere bezbijednosti


Ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović potvrdio je da je povodom Bajdenovog i Solaninog boravka u Sarajevu podignut maksimalan nivo bezbijednosti da bi posjete protekle bez problema. Policijske agencije u BiH formirale su Štab za osiguranje američkog potpredsjednika, u koji su uključeni predstavnici svih policijskih agencija. Najavljene su I potpune višesatne blokade ulica kojima će prolaziti Bajden i Solana.
Budući da je riječ o do sada najvišem zvaničniku koji je posjetio BiH i interesovanje medija je veliko što potvrđuje i podatak da je samo za govor pred parlamentarcima akreditovano 170 domaćih i stranih novinara.
Ratni veretani I predstavnici boračkih udruženja najavili su za danas u gradovima RS mirne proteste povodom dolaska američkog potpredsjednika. Kako je obrazložio predsjednik boračkih udruženja Pantelija Ćurguz, protestima žele zatražiti da se SAD ne mešaju u unutrašnje stvari BiH, te upozoriti na namjeru bošnjačkih političara da "stvore ambijent za unitarizaciju BiH i eliminisanje Republike Srpske".

XS
SM
MD
LG