Dostupni linkovi

Jocić zadržan u policiji


Sreten Jocić
Sreten Jocić

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam zadržan je tokom noći u Policijskoj upravi Beograda, ali nije dao iskaz povodom sumnji da je umešan u ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića. Jocić je uhapšen u ponedeljak popodne u Beogradu.

Sretenu Jociću, osumnjičenom za umešanost u ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional odredjeno je policijsko zadržavanje, rečeno je danas u Birou za informisanje Ministarstva unutrašnjih poslova.

U tom Birou agenciji Beta je rečeno da će osumnjičeni u zakonskom roku biti priveden nadležnom sudu.

Sreten Jocić je sinoć saslušan u zgradi MUP-a u Ulici 29. novembra, a mediji prenose da on nije želeo da se izjašnjava povodom sumnje u umešanost u ubistvo Ive Pukanića.

Hrvatski mediji prošle nedelje javili su da je svedok saradnik policiji rekao da je Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, organizator i naručilac ubistva Pukanića. Tada je najavljeno i da će Hrvatska raspisati medjunarodnu poternicu za Jocićem.

Ivo Pukanić i njegov saradnik Niko Franjić poginuli su krajem oktobra prošle godine od bombe podmetnute kraj Pukanićevog automobila, u dvorištu redakcije "Nacionala" u centru Zagreba.
XS
SM
MD
LG