Dostupni linkovi

Zagreb šokiran emisijom BBC-a


Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković rekao je u četvrtak u Zagrebu da je Ministarstvo u kontaktu s britanskim veleposlanikom u Zagrebu oko upozorenja britanskog ministarstva vanjskih poslova britanskim turistima o latentnoj terorističkoj prijetnji u Hrvatskoj.
Jandroković je na konferenciji za novinare održanoj nakon razgovora s austrijskim kolegom Michaelom Spindeleggerom kazao i kako je iznenađen trenutkom objave tog podatka koji je u četvrtak prenio BBC u opširnom tekstu u kojem piše o hrvatskim problemima s kriminalom i korupcijom i drži da su izvor informacija za taj tekst osobe koje negativno gledaju na Hrvatsku.
"Smatramo taj tekst neutemeljenim i zlonamjernim", odgovorio je
Jandroković na novinarsku zamolbu da komentira pisanje BBC-a koji je prenio informaciju britanskog Foreign Officea da u Hrvatskoj postoji prijetnja od terorizma i organiziranog kriminala.
Interesantno je da se taj tekst pojavljuje desetak dana nakon što je Hrvatska postala punopravna članica NATO-a, te u vrijeme kada počinje turistička sezona u Hrvatskoj, rekao je Jandroković.
Izvrstan posjet gostiju za Uskrsne blagdane, bolji od lanjskog u isto doba, pokazuje da bi Hrvatska mogla očekivati dobre turističke rezultate, smatra Jandroković.
Rekao je također kako smatra da se tekst u informacijama poziva na osobe koje negativno gledaju na Hrvatsku.

XS
SM
MD
LG