Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Članstvo u EU i NATO-u neće biti kupljeno teritorijem


Ivo Sanader

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je u subotu uveče u Koprivnici kako očekuje da Hrvatska početkom travnja bude punopravna članica NATO-a i istaknuo da članstvo u EU i NATO-u neće biti kupljeno teritorijem.

"Očekujem da Hrvatska početkom travnja bude punopravna članica NATO-a. Tražim od političkog vodstva Slovenije da spriječe teatar i igrokaz oko referenduma. Mi smo prijatelji i sutra ćemo biti zajedno u EU i NATO-u, ali ne ćemo prijateljstvo kupovati teritorijem i neće članstvo u EU i NATO-u biti kupljeno teritorijem", kazao Sanader na proslavi 19. obljetnice osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Naglasio je kako Hrvatska sudjeluje u više od 15 mirovnih misija te da NATO nema pravo na luksuz čekanja.

Sanader je ponovio da će se u utorak susresti u Mokricama sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom i istaknuo kako očekuje da će se tada "priča završiti".

"Hrvatska zaslužuje i ima sve uvjete da bude članica NATO-a. Kada je Slovenija ušla u EU i NATO, ušli su s otvorenim pitanjima, a ako je mogla Slovenija, može i Hrvatska, ne mogu se imati dvostruki kriteriji", istaknuo je Sanader i dodao kako pitanje granica treba riješiti Međunarodni sud u Haagu.

Na svečanosti u koprivničkoj športskoj dvorani bili su, među ostalim, potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Damir Polančec, ministri Ivan Šuker i Božo Biškupić te predsjednik HSS-a Josip Friščić, koji je, istaknuo je Sanader, prvi put na skupu HDZ-a.

(Izvor: Hina)

XS
SM
MD
LG