Dostupni linkovi

SDS traži ostavku Dodikove Vlade


U Parlamentu Republike srpske danas je, nakon dva i po dana, završena rasprava o Vladinoj informaciji o mjerama za ublažavanje negativne krize na privredu tog bh. entiteta.
Stavovi pozicije i opozicije su bili oprečni tokom maratonskog zasjedanja, a i tokom današnje sjednice opozicija je nastavila s kritikama predloženih mjera za ublažavanje efekata svjetske ekonomske krize na RS. Šef poslaničkog Kluba SDS-a Borislav Bojić zatražio je i ostavku aktuelne Vlade i premijera Milorada Dodika zbog njenog bahatog ponašanja koje je direktno produkovalo krizu u RS-u.
To je izazvalo burno reagovanje kod poslanika vladajućeg SNSD-a, koji smatraju da je Vlada preuzela mjere da bi „preduhitrila“ krizu. Opozicija je oštro reagovala i ocijenila neprimjernom i izjavu potpredsjednika Vlade RS-a Antona Kasipovića u kojoj je pozvao na ekonomski patriotizam i zajednički napor u prevazilaženju krize.
U burnoj raspravi učestvovali su svi poslanici Narodne skupštine, a postignuti su i svi rekordi u poslaničkim replikama i krivim navodima.
XS
SM
MD
LG