Dostupni linkovi

Tači ne očekuje uslovljavanja iz CG


Hašim Tači
Hašim Tači

Predsjednik Vlade Kosova Hašim Tači kazao je da ne očekuje nikakva uslovljavanja prilikom uspostavljanja diplomatskih odnosa između Crne Gore i Kosova.

Komentarišući zahtjev crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića da se prije uspostavljanja diplomatskih odnosa Crnogorci uvrste u Ustav Kosova i obezbijede uslovi za povratak nealbanskog stanovništva, Tači je rekao da njegova vlada radi na povratku svih koji su napustili Kosovo.

“Naše dvije države imaju dobre odnose i vjerujem da će uskoro biti i na diplomatskom nivou, bez ikakvih uslovljavanja", kazao je on "Vijestima".

Tači smatra da su Vujanovićevi zahtjevi ispravni. "Mi imamo razumijevanja za njih, ali moram napomenuti da svakodnevno radimo na tome da se kućama vrate svi koji su napustili Kosovo. Naša Vlada na tome radi predano i to nam niko ne može osporiti”, naveo je on.

Tači je kazao da Kosovo “gradi državu svih građana Kosova, a ne državu jedne ili dvije nacije”.

“Ustav Kosova je jedinstveni primjer kako se afirmišu i poštuju prava nacionalnih manjina i bez sumnje svaki građanin naše države ima pravo da slobodno iskaže svoju nacionalnu pripadnost“, rekao je on, dodajući da vjeruje da će uskoro biti organizovane i uzajamne posjete zvaničnika Kosova i Crne Gore.

(Izvor: Mina)
XS
SM
MD
LG