Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crna Gora i Makedonija potpisali više ugovora o saradnji.


Crna Gora i Makedonija potpisale su danas u Podgorici pet bilateralnih sporazuma, koji će doprineti daljem unapređenju saradnje dve zemlje.

Premijeri Crne Gore i Makedonije, Milo Ðukanović i Nikola Gruevski, poručili su da su dve države spremne na saradnju na putu evropskih i evroatlanskih integracija, kao i na unapređenju ekonomskih odnosa.

Dvojica premijera su kazali da su bilateralni odnosi Crne Gore i Makedonije u stalnom uzlaznom trendu i da mogu služiti kao primer u regionu.

Ðukanović je najavio da će se u narednom periodu raditi i na postizanju dogovora o sporazumu u oblasti kopnenog saobraćaja, jer je važna za unapređenje privredne saradnje.

On je rekao da u tu problemtiku treba uključiti i Albaniju i Kosovo, jer deo putne infrastruktuire prolazi preko njihovih teritorija.

U prisustvu premijera, resorni ministri potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti evropskih i evroatlanskih integracija, Sporazum o vazdušnom saobracaju, Ugovor o saradnji u oblasti turizma, Sporazumi o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i civilizacijskih katastrofa i Protokol o naučnoj, tehničkoj i ekonomskoj saradanji u oblasti poljoprivrede.

XS
SM
MD
LG