Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sanader prihvata Pahorov poziv, ali uz prisustvo EU


Ivo Sanader

Hrvatski premijer Ivo Sanader prihvata poziv za susret sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom, ali uz uslov da sastanku prisustvuju predstavnici Evropske unije, izjavio je u petak uveče portparol hrvatske Vlade Zlatko Mehun.

"Premijer Sanader je za takav susret, uz uslov da na njemu budu predstavnici Evropske komisije ili predsedništva EU", izjavio je Mehun za agenciju Hina.

Po njegovim rečima, u kancelariju premijera još nije stigao Pahorov poziv za zvaničan susret sa Sanaderom, na kojem bi trebalo da se nađe izlaz iz situacije nastale slovenačkom blokadom pristupnih pregovora između Hrvatske i EU.

Pahor je ranije danas saopštio da je slovenačkog ambasadora u Zagrebu Milana Adamiča Oražena ovlastio da hrvatskom premijeru Sanaderu uputi zvaničan poziv za susret.

Pahor je novinarima potvrdio spremnost Ljubljane da se susret organizuje što pre, i uveren je da bi to pomoglo izlazu iz pat pozicije, koja je nastala nakon što je slovenačka vlada u petak Hrvatskoj blokirala otvaranje i zatvaranje većine pregovaračkih poglavlja na Međuvladinoj konferenciji u Briselu.

(Izvor: Beta)
XS
SM
MD
LG