Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vest o novoj potrazi za Mladićem


Specijalne snage srpske policije u Aranđelovcu su danas provele još jednu potragu za haškim optuženikom i beguncem Ratkom Mladićem, optuženim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine. Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) završili su oko 13 sati pretres kuće Ljubinka Zlatića, koja se nalazi u Kosovskoj ulici u Aranđelovcu.

Opsežna akcija, koja je trajala tri i po sata, izvedena je po nalogu Tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, u okviru Akcionog plana za lociranje, hapšenje i transfer haških begunaca.

Po završetku akcije, Ljubinko Zlatić je rekao novinarima da su se pripadnici SAJ detaljno pretresli celu kuću iz koje su odneli rokovnike, adresare, telefonske imenike i kartice mobilnih telefona.

On je negirao da je u kontaktu sa haškim optuženikom Ratkom Mladićem, navodeći da se poslednji put sa njim video prilikom školovanjau vojnoj školi u Zemunu.

"Mladić je moj školski drug. Mi smo bili zajedno u vojnoj školi u Zemu. To sam potvrdio ljudima koji su vršili pretres kojima sam rekao da Mladić nije ovde, ali da mi se obratio za pomoć, da mu pomognem, parama ili savetom, to bih uradio bez ikakvog razmišljanja", rekao je Zlatić.

On je rekao da Mladiću želi svako dobro i da očekuje da mu srpski narod pomogne.

Jake policijske snage blokirale su jutros kuću Ljubinka Zlatića, koji je poreklom iz Bosne i Hercegovine, a neko vreme je proveo na privremenom radu u Nemačkoj. Dok je trajao pretres kuće, Kosovska ulica je bila blokirana za saobraćaj, a kuću koju su pretresali obezbeđivali su naoružani pripadnici SAJ sa kapuljačama na glavi.

Tokom pretresa u obližnjim ulicama se okupilo nekoliko desetina građana koji su povremeno skandirali Mladićevo ime, i uzvikivali "izdaja, izdaja" i "ustaše ustaše".

Autor: Branko Vučković
XS
SM
MD
LG