Dostupni linkovi

MUP RS oduzeo pismo Željka Milovanovića "Presu"


Inspektori Jedinice za posebne istrage Minstarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) danas su izuzeli pismo koje je redakciji lista "Pres" dostavio Željko Milovanović, osumnjičeni za ubistvo suvlasnika zagrebačkog "Nacionala" Ive Pukanića i šefa marketinga Nike Franjića.
"Izuzeti materijal biće proslijeđen Specijalnom tužilaštvu RS radi utvrđivanja vjerodostojnosti pisma, koje će, najvjerovatnije, biti dostavljeno na vještačenje u Kriminalističko tehnički centar MUP-a Hrvatske", izjavila je inspektorica Kriminalističke policije MUP-a RS Goga Davidović.
U pismu, koje je juče uputio "Presu", Željko Milovanović tvrdi da nema nikakve veze sa atentatom na Pukanića i Franjića i optužuje hrvatsku policiju da je već pripremila njegovo ubistvo. Suvlasnik zagrebačkog "Nacionala" Ivo Pukanić i direktor marketinga ove kuće Niko Franjić ubijeni su 23. oktobra ispred redakcije ovog nedjeljnika. Oni su usmrćeni od eksplozije bombe koja je bila postavljena u skuteru koji je atentator ostavio pokraj Pukanićevog automobila. U akciji “Balkan ekspres” policija je uhapsila deset osoba, a protiv petorice su 30. oktobra podignute krivične prijave. Za ubistvo su osumnjičeni Željko Milovanović, Robert Matanić, njegov rođak Luka, Amir Mafalaniji i Bojan Gudurić.
XS
SM
MD
LG