Dostupni linkovi

Cane tuži tjednik Nacional


Odvjetnik Slobodan Budak je u ime svog klijenta Stanka Subotića, srbijanskog optuženika za međunarodni šverc cigareta, pred hrvatskim sudom podnio tužbu protiv nakladnika i novinara tjednika Nacional, jer nije objavio ispravak tekstova u kojima Subotića spominje kao najvećeg mafijaškog balkanskog bossa.

Budak je danas izjavio Hini da je prije tri dana u ime Subotića, kojeg pravno zastupa u Hrvatskoj, podnio privatnu tužbu zbog klevete protiv NCL Media grupe, kao nakladnika Nacionala, glavne urednice tjednika Sine Karli i novinara Srećka Jurdane, Berislava Jelinića i Marka Biočine.

Tužbu zagrebačkom Općinskom sudu Budak je podnio jer Nacional nije u posljednjem broju objavio ispravak šest tekstova iz dva prethodna izdanja u kojima se, kaže, njegovog klijenta prikazivalo kao ubojicu, naručitelja ubojstava i najvećeg mafijaškog bossa Balkana.

Budak je napomenuo da Nacional Subotića kao jednog od najvećih švercera cigareta u Europi spominje još od 2001., otkad je objavio najmanje oko stotinu članaka u najmanje 70 brojeva, uglavnom ga opisujući kao kriminalca.

Podsjetio je da je od 2001. protiv više novinara Nacionala podnio niz tužbi za klevetu, ali su sve završile u zastari.

XS
SM
MD
LG