Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Rahm Emanuel se izvinio za očeve izjave


Šef kabineta novoizabranoga američkog predsjednika Baracka Obame, Rahm Emanuel, izvinio se arapsko-američkoj grupi zbog komentara njegovog oca kojima se omalovažavaju Arapi.
U intervjuu tiražnom izraelskom listu Maariv otac Rahma Emanuela, Benjamin Emanuel, izrazio je uvjerenje da će postavljenje njegovog sina za šefa kabineta Bijele kuće biti dobro za Izrael.
„Očito je da će on uticati na predsjednika da bude za Izrael," citirao je list Benjamina Emanuela koji je istovremeno naglasio: "Zašto ne bi bio? Šta je on, Arapin? On neće prati podove u Bijeloj kući."
Dok neki politički analitičari smatraju da Rahm Emanuel, veteran demokratski kongresmen, ne bi trebalo da bude odgovoran za akcije svog oca, postoji i gledište da je izvinjenje neminovno.
"Rahm Emanuel je danas pozvao predsjednicu američko-arapskog Komiteta protiv diskriminacije Mary Rose Oakar, i izvinio joj se u ime svoje porodice i ponudio da se sastane s predstavnicima arapsko-američke zajednice u odgovarajuće vrijeme u budućnosti", kaže se u saopštenju iz ureda Rahma Emanuela.

XS
SM
MD
LG