Dostupni linkovi

Slučaj Maestro


Poduzetnik iz BiH Svjetlan Stanić, jedan od optuženih za korupciju u slučaju "Maestro" za kojim se tragalo proteklih 16 mjeseci, predao se hrvatskim vlastima desetak dana prije početka suđenja njemu i bivšem potpredsjedniku Fonda za privatizaciju Ivanu Gotovcu zbog korupcije, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

Stanić se u pratnji odvjetnika Ante Nobila prije dva dana pojavio na sjednici Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda na kojoj je odlučeno da mu se ukine pritvor uz jamčevinu od pola milijuna kuna, potvrdio je Hini sudac Vladimir Pavleković, pred kojim bi idućega tjedna trebalo početi suđenje Staniću i Gotovcu.

USKOK se žalio na prihvaćanje jamčevine, a konačnu odluku donijeti će Vrhovni sud, kako se doznaje, ne prije petka. Do tada Stanić ostaje u zagrebačkom zatvoru u Remetincu u koji je odveden nakon sjednice Izvanraspravnog vijeća.

Iz Ravnateljstva policije kratko su izvijestili da je Stanić uhićen u ponedjeljak te da je, sukladno naredbi zagrebačkog Županijskog suda, smješten u zatvor, no o pojedinostima uhićenja, odnosno Stanićeva dolaska u Hrvatsku, nisu željeli ništa reći.

XS
SM
MD
LG