Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Svjetski mediji o ubojstvu Pukanića i Franjića


Mediji u regionu i šire i jutros izvještavaju o jučerašnjem zločinu usred Zagreba gdje su u eksploziji podmetnute bombe ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić.

Associated Press, čiju je agencijsku vijest prenijelo niz američkih medija, uključujući The New York Times, piše da je usred Zagreba u bombaškom napadu ubijen istaknuti hrvatski novinar Ivo Pukanić i njegov kolega Niko Franjić. Agencija prenosi izjave policije koja je navela da su dvojica muškaraca ubijena u eksploziji bombe podmetnute pod Pukanićev automobil.


Agencija podsjeća i na atentat na Pukanića iz travnja ove godine te na slučaj njegove supruge Mirjane koja je prisilno hospitalizirana u bolnici u Vrapču. Spominje se i nagrada HND-a koju je dobio 2003. godine za intervju s tada odbjeglim generalom Antom Gotovinom te ovogodišnje izbacivanje Pukanića iz HND-a zbog objavljivanja medicinske dokumentacije Mirjane Pukanić u Nacionalu.


Britanski Telegraph također prenosi informacije o zločinu te piše da se Hrvatska nalazi u stanju pripravnosti nakon ubojstva novinskog izdavača čije je ubojstvo posljednje u nizu sličnih napada.


Jučerašnje mafijaško ubojstvo samo je posljednji u nizu nasilnih napada nad istaknutim hrvatskim građanima. Ranije ovog mjeseca kćerka jednog od najistaknutijih hrvatskih odvjetnika ubijena je s dva hica u glavu. Ubojstvo se dogodilo u stubištu zgrade u kojoj je živjela, u središtu glavnog grada Hrvatske. Prije toga istaknuti novinar koji je pisao o kriminalu te visoki gradski dužnosnik pretučeni su na ulici, a jedan je poduzetnik umalo pretučen na smrt, navodi se u izvješću Telegrapha.


Agencija AFP također prenosi informacije o ubojstvu Pukanića i Franjića navodeći da policija još nije navela moguće motive ubojstva Ive Pukanića. Istragom su obuhvaćeni svi mogući motivi napada na suvlasnika Nacionala, piše AFP.


Izvor: Index.hr

XS
SM
MD
LG