Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Građani o protestima


Građani Podgorice različito komentarišu nerede koji su nastali nakon jučerašnjeg protesta prosrpskog dijela opozicije zbog nezadovoljstva Vladinom odlukom da prizna nezavisnost Kosova.

„To opšte divljanje koje niko razuman ne može da podrži. Svi naši protesti do sada pretvaraju se u takvo nešto što ne treba i zaista unaprijed znamo svaki protest koji se održava kako će se završiti i što će se izroditi iz toga. Ja zaista to osuđujem. Ne znam čije je odgovornost za ono što se desilo. Ne znam sve detalje, nijesam upoznat, misim da građani ipak nijesu dovoljno informisani o razlozima donošenja odluke, to jedna stvar, a druga stvar, stvarno mislim da i ova opozicija to radi nepromišljeno.

„Ja volim Srbiju, ne može mi to niko mene maknuti. Bio sam udaljen od mesta incidenta i bio sam na mostu "Blažovome" i tu sam se sreo sa društvom i posmatrao. Nisam bio u prvim redovima. Pred kraj su napravili te nerede. Ne znam, meni je to sumnjivo. Ja nisam prisustvovao, ne volim te manifestacije.“

„Ja sam bio sinoć na protestu. Sve je bilo u redu do određenog momenta, znači, do zaključenja protesta. Ja ne znam što se dešavalo kasnije. Ja sam ranije napustio. Ljudi su bili tako euforični. Ako je stvarno tačno da je tajna policija to uradila, onda se nije moglo izbjeći.“

„Ja sam naišao po završetku mitinga. Počeli su da lome izloge. Ja i jedan drug s kojim sam šetao smo se vratili odmah, a komentara nemam osim jednog: mogu nositi zastave koje hoće, ako će i iz Zambije... ali rušiti, to je nepojmljivo. Možda je trebalo da policija reaguje odmah na početku protesta. Vidjeli ste i sami da su redari opozicije napustili skup. Pustili su rulju da se primakne Skupštini."

XS
SM
MD
LG