Dostupni linkovi

Oštra razmjena kritika i optužbi McCaina i Obame


Američki predsjednički kandidati, republikanac John McCain i demokrat Barack Obama, sučilili su se sinoć u drugoj TV debati u kojoj su odgovarali na pitanja birača iz publike i s interneta, većinom vezana uz rješenja koja nude za nacionalnu financijsku krizu, ratove u Iraku i Afganistanu, te uz prioritete njihove vanjske, energetske, porezne i zdravstvene politike..

"Mi smo u najgoroj financijskoj krizi od Velike depresije (1930-ih). Vjerujem da je to konačne presuda neuspješne ekonomske politike u proteklih osam godina, koju je snažno promicao predsjednik (George W.) Bush a podržavao senator McCain", rekao je Obama. "Amerikanci su ljuti, uznemireni i pomalo prestrašeni, a naš posao je riješiti problem", rekao je McCain okrivljujući za krizu "pohlepu u Washingtonu i na Wall Streetu", zbog koje obični građani sada plaćaju "vrlo visoku cijenu".
Od 90 minuta TV debate, polovica vremena bila je posvećene pitanjima o financijskoj krizi i gospodarskim teškoćama, 15 minuta unutarnjim pitanjima, poput zdravstva, poreza, energije, borbe protiv klimatskih promjena, a 30 minuta ratovima u Iraku i Afganistanu, problemu Al Qaide u Pakistanu i vanjskoj politici.

XS
SM
MD
LG