Dostupni linkovi

Sanader se neće miješati u BH izbore


Glasnogovornik hrvatske Vlade Zlatko Mehun u četvrtak je odbacio medijske tvrdnje o navodnoj umiješanosti premijera Ive Sanadera u predizbornu promidžbu za lokalne izbore u BiH 5. listopada ove godine.

"Potpuno su netočne i tendenciozne tvrdnje da predsjednik hrvatske Vlade ili itko drugi iz Vlade ima ikakve veze s pripremama i predizbornom kampanjom za lokalne izbore bilo koje stranke u Bosni i Hercegovini", navodi Mehun u priopćenju objavljenu u četvrtak na mostarskom internetskom portalu "Brazda".

Mehun se oglasio dan pošto je portal "Brazda" objavio informaciju da Sanader podupire koaliciju HDZ-a 1990. i Hrvatske seljačke stranke BiH - Nove hrvatske inicijative (HSS - NHI) u općini Novom Travniku u srednjoj Bosni.

Portal "Brazda" je objavio i presliku letka te dvostranačke koalicije u Novom Travniku na kojem stoji: "Napravili smo hrvatsku koaliciju koju podržava hrvatska Vlada na čelu s dr. Ivom Sanaderom."

Odbacujući tu i slične tvrdnje, Mehun je naglasio kako je "Ivo Sanader, predsjednik Vlade RH i Hrvatske demokratske zajednice, vrlo jasno istaknuo da ni Vlada, ni stranka koju predvodi ni na koji način ne će utjecati na odabir i volju glasača na idućim lokalnim izborima u BiH".

XS
SM
MD
LG